Roy uit Nuland koopt laatste karretje van de Bob uit de Efteling ‘voor bij mijn après-skihut’

De Efteling sloot in september na bijna 35 jaar een populaire attractie: de bobbaan. Alles ging naar de stort, op één bobslee na. Die kwam in handen van Nulander  Roy Verstegen. Hij is blij dat hij er Villa Pardoes mee kan steunen.

 

Roy Verstegen heeft als één van de weinigen straks een tastbaar aandenken aan de onlangs afgebroken bobbaan van de Efteling. In zijn tuin r komt namelijk de enige overgebleven bobslee te staan van de onlangs afgebroken attractie. Bij zijn après ski-hut.

 

De bobslee-kar werd na de sluiting van de bijna 35 jaar oude achtbaan in september, door de Efteling als enige te koop aangeboden via Marktplaats. De opbrengst is voor Villa Pardoes, het vakantieverblijf voor zieke kinderen en hun ouders bij het attractiepark. Dat het geld naar een goed doel zou gaan was de belangrijkste reden voor Roy Verstegen om op de bobslee te bieden.

 

Roy is zo blij als een kind met de bobslee. ,,We hadden met personeel en onderaannemers afgesproken om dit jaar geen kerstpakketten te doen. Het uitgespaarde geld zou naar een goed doel gaan. Ik las dat de Efteling één bobslee zou verkopen. Toen ben ik gaan bieden. Maar het liep helemaal uit de hand”, zegt de directeur van Verstegen Infra.

 

Bod van 90.000 euro was niet serieus

Verstegen doelt op een bod van 90.000 euro dat ineens was gedaan. Later bleek dit niet serieus en was hij toch onverwacht Koning Bob: voor 6.500 euro. Hij is bezig om bij zijn huis een skihut met bar neer te zetten. Daar past zo’n bobslee natuurlijk perfect bij; Klein Zwitserland in Nuland…

 

Roy heeft dadelijk een collectors item in zijn tuin staan, maar het personeel ziet dit jaar geen kerstpakket.  ,,Nou daar bedenk ik nog wel een leuke oplossing voor. Dat wordt een verrassing”, zegt de Nulander die elk jaar wel iets doet voor een goed doel.

 

Bij Villa Pardoes was wel heftig

Verstegen kende Villa Pardoes alleen van naam, maar was behoorlijk onder de indruk toen hij er was om de aankoop te beklinken. ,,Dat was wel heftig. Ik heb zelf een zoon van 7 jaar en dan maak je je soms al druk al-ie koorts heeft. Maar wat zeuren we soms als je ziet wat de kinderen daar meemaken.”

 

Met zijn eigen zoon is hij nooit in deze attractie in de Efteling geweest, omdat die er te jong voor was. ,,Maar vroeger ben ik er zelf regelmatig in geweest. Ik vond het altijd een leuke achtbaan.”

 

De achtbaan werd in april 1985 in gebruik genomen. De baan werd Bob genoemd,maar ook Bobslee of Swisse Bob. De attractie was 524 meter lang. Vanaf bijna twintig meter hoogte werd een topsnelheid van 60 km per uur gehaald. Na twee minuten was de rit voorbij.

 

Foto: © Sandra Van De Laar – Hendriks