Rotonde OJC Rosmalen

Vorig jaar werd er besloten om de kruising Laaghemaal en Oosteinderweg een rotonde van te maken, omdat deze kruising erg druk waren. Kinderen van het kindercentrum de Hobbit moeten de Laaghemaal oversteken, net zoals de leden van de sportvereniging OJC. Omdat de weg zo druk is, was het gevaarlijk om over te steken. Daarom werd er besloten om het kindercentrum de Hobbit definitief te verplaatsen naar de Laaghemaal en een rotonde aan te leggen.

De werkzaamheden namen plaats in de schoolvakantie omdat dit veiliger is. Er zijn dan minder kinderen die de weg over moeten steken. Zo kan er beter aan de rotonde worden gewerkt. De rotonde zou aan het eind van de zomervakantie klaar zijn, zodat de kinderen weer gebruik konden maken van de weg.

Roy Verstegen B.V. heeft de rotonde gerealiseerd. De weg werd opengebroken, zodat de nieuwe inrichting mogelijk was. Het fietspad werd zo gelegd dat het veiliger was voor de fietsers om over de rotonde te komen. Nieuw asfalt werd gestort voor een glad wegdek.

Er is niet alleen gewerkt aan de weg, maar ook de omgeving. Door de twaalf bomen die aan de kant van de weg zijn geplant, wordt de buurt groener.

 

Projectnaam: OJC Rosmalen
Opdrachtgever: gemeente ’s-Hertogenbosch
Start werkzaamheden: juli 2020
Opleverdatum: augustus 2020