Majiweg ’s-Hertogenbosch

De Maijweg in ’s-Hertogenbosch ligt naast de parkeergarage van het station. De parkeergarage was te klein voor de mensen die hun auto kwijt wilden, waardoor er meer auto’s werden geparkeerd in de Maijweg. Er was dus was een uitbereiding voor de parkeergarage nodig. De bewoners van de Maijweg waren het daar niet mee eens, de parkeergarage zou dan nog hoger worden. Uiteindelijk is er een compromis afgesproken. Als de garage uitgebreid wordt, mogen de bewoners van de aanliggende straat er ook in parkeren. Dit gaf de straat extra ruimte door de missende auto’s.

Roy Verstegen B.V. werd ingezet voor een nieuwe straat. De zijstraten Hertogstraat en Guldenvliesstraat, die aansluit aan de Koningsweg, kregen hetzelfde uiterlijk die de Maijweg zou krijgen. Hier werd in het najaar van 2019 aan gewerkt.

De straten weren opengebroken om de riolering te renoveren en daarna plaats te maken voor de nieuwe inrichting. Rode stenen werden gebruikt voor de straat waar de auto’s over rijden. Voor het trottoir werden er deel grijze kinderkopjes en deel rode stenen, die ook in het midden van de weg liggen, gebruikt. Lage plantenbakken werden gevuld met groen voor een frisse uitstraling. Een aantal bomen die langs de weg stonden, kregen een grotere cirkel aan aarde, zodat ze niet vaststonden in de stenen van het trottoir. Om deze cirkel werden afgeronde betonnen blokken geplaatst die dienen als zitplaatsen. Verder werden er hekjes geplaatst waar fietsers hun fiets kunnen parkeren.

 

Opdrachtgever: gemeente ’s-Hertogenbosch

Start werkzaamheden: november 2019

Opleverdatum: mei 2020