Drakenfontein renovatie ’s-Hertogenbosch

De Drakenfontein, thuis van de Bossche Draak, leed aan erosie en lekkages. Het water uit de fonteinbak viel de tunnel in. Roy Verstegen B.V. ging aan de slag om dit te fixen. Het bedrijf begon aan fase 1, deze duurde van 5 maart 2020 tot 7 augustus 2020, van het project. De oude asfaltlaag werd verwijderd en een speciaal membraam werd over het kruispunt gelegd die voorkomt dat de fonteinbak opnieuw gaat lekken. De oude leidingen en kabels werden verlegd zodat de bak van de fontein opnieuw kon worden opgebouwd. De rotonde waar de fontein centraal staat, werd voorzien met nieuw asfaltdeklaag,  fietspaden en natuursteen voor een frisser uiterlijk.

De Gouden Draak die van zijn paal werd afgehaald, verblijft voorlopig in het Noord-Brabantmuseum. Op het Stationsplein kun je hem nog steeds vinden met de ‘Bossche Draak’ app.

In fase 2, 7 augustus tot 22 februari 2021, wordt er op een andere locatie gewerkt aan de fontein, waardoor het verkeer weer verder kan. In fase 3 en de laatste fase, 22 februari 2021 tot 8 mei 2021, wordt de rotonde opnieuw afgesloten zodat Roy Verstegen B.V. de fontein weer helemaal kan opbouwen en de Bossche Draak weer terug naar huis kan komen.

 

Projectnaam: Renovatie Drakenfontein
Opdrachtgever: gemeente ’s-Hertogenbosch
Start werkzaamheden: maart 2020
Opleverdatum: februari 2021