Asfaltonderhoud schijndelseweg Sint-Oedenrode (Meierijstad)

Op 5 oktober is Roy Verstegen B.V. begonnen met de Schijndelseweg in Sint-Oedenrode te voorzien met een nieuwe deklaag. De Lindendijk, Corridor en Nijnselseweg krijgen ook een nieuwe asfaltlaag. Een deel van de Ollandseweg, tussen de Lindendijk en de Koninginnelaan, wordt meegenomen in dit project. Deze wegen zijn al vijf jaar in slechte staat. De gemeente dichtte de gaten in de wegen met herstelwerkzaamheden, maar dit hielp niet veel. Daarom is er besloten om de wegen te vernieuwen.

Vooraf is er onderzoek gedaan op de wegen. Deze bodem-, PAK- en restlevensduur onderzoeken werden uitgevoerd door VIA Aperta Verhardingsadviseurs. Voor sommige wegvakken was er een aanvullend akoestisch onderzoek nodig. Dit heeft te maken met de stille deklagen. Deze werden uitgevoerd in samenwerking met M+P.

Voor dit project wordt er ongeveer 64.750 m2 aan onderhoud van asfalt gewerkt en 38.000 m2 aan slijtlagen aangebracht. Dit wordt in fases verdeeld. De weg waar in die fase aan gewerkt wordt, is dan gesloten voor alle verkeer. Er is een omleiding via de Oostelijke en Noordelijke Randweg. In overleg met Arriva zijn er tijdelijke bushaltes geplaatst op aan de Oostelijke Randweg en de Schijndelseweg. De werkzaamheden duren tot 18 oktober, 23:59.

  • Projectnaam: Groot Asfaltonderhoud Meierijstad
  • Opdrachtgever: gemeente Meierijstad
  • Start werkzaamheden: 5 oktober 2020
  • Opleverdatum: 2021